Posted on

Karácsonyfa ötletek: 20 csodás fali karácsonyfa

fali_karacsonyfa
Itt a tél, és ideje felkészülni a karácsonyi ünnepekre. Elkezdheted sütni a mézeskalácsot, és ünnepi díszbe öltöztetni a lakásod. Ha kicsi az otthonod, varázslatos hangulatot teremthetsz a napjainkban egyre népszerűbb fali karácsonyfával. Ne legyen fenntartásod a modern karácsonyfával kapcsolatban! Inspirálódj az általunk összegyűjtött 20 karácsonyfa ötletből és válaszd ki a neked legjobban tetszőt!

1. Dekorálj tündérfénnyel!

Kevés a hely a nappaliban? A hagyományos karácsonyfa helyett alternatív megoldásként készíts fali karácsonyfát! Ez a legjobb megoldás helyszűke esetén. Így nem kell lemondanod a karácsonyi hangulatról. Ehhez az ötlethez csak két falécre, vagy vékony PVC csőre lesz szükséged. Háromszög alakban rögzítsd a falra! A képen látható módon tekerd a műfenyő fűzért a tartókra! Ezután tehetsz rá tündérfényt és karácsonyi díszeket. Itt találsz videós segítséget az elkészítéshez:
fali_karacsonyfa_1

2. Lenyűgöző, minimalista fali karácsonyfa

Ha nem vágyódsz túldíszített karácsonyfa után, akkor válaszd ezt a minimalista ötletet. Könnyen összeállíthatod faágakból. Használj damilt, vagy fonalat az ágak összekötéséhez! Ezután már csak rá kell akasztanod a karácsonyi díszeket.
fali_karacsonyfa_

3. Fehér és arany fali karácsonyfa

Ha fehér, vagy drapp falak vannak a szobádban, gyönyörű megoldás lehet a fehér és arany kombinációban készített fali karácsonyfa. A karácsonyi hangulatot tündérfény segítségével fokozhatod. A díszek kiválasztását a fantáziádra bízzuk.
fali_karacsonyfa_4

4. Egyszerű stílusú fali karácsonyfa fenyőágakból

Ha könnyen elkészíthető, egyszerű ötletet szeretnél, ez a karácsonyfa mesés választás lesz. Fenyőágak, vagy egyéb örökzöld felhasználásával pompás fali karácsonyfa készíthető. Minden szinthez két ágat kötözz össze, így rögzítsd a falra. A karácsonyi díszek színét és formáját neked kell eldöntened.

fali_karacsonyfa_4

5. Falmatrica fali karácsonyfa

Ez tényleg egyedi megoldás a fali karácsonyfa ötletek között. Ehhez a dekorhoz szükséged lesz néhány falimatricára. Lehet a rénszarvas alakú, harang, csillag vagy egyszerű kör, végül tökéletesen fog kinézni. Ragaszd a falra a karácsonyfa alakját megformálva. A stílust válaszd a szoba hangulatának megfelelően.
fali_karacsonyfa_5

6. Egyedi, kreatív fali karácsonyfa papírtekercsből

Hasznosítsd újra a háztartási papírtekercset karácsonyfa formájában! Fesd be a tekercseket neked tetsző színűre, majd száradás után ragaszd a falra, vagy fatáblára! A karácsonyfa csöveibe apró karácsonyi díszek helyezhetők. Így a karácsonyfa díszítés öröme is megmarad. Szép, kreatív karácsonyfád lesz. 

fali_karacsonyfa_6

7. Karácsonyfa a szoba sarkán

Itt egy további, fantasztikus karácsonyfa ötlet, amely kis lakásokban praktikus megoldás. Helyezd a sarokra a karácsonyfát! A falra rögzített égősorral karácsonyfa alakot hozhatsz létre. Ez a fa, beragyogja a lakásod és gyönyörű ünneped lehet vele.
fali_karacsonyfa_7

8. Feldíszített karácsonyfa a szobasarkon

A sarokra rögzített égősorból alkotott karácsonyfát feldíszítheted karácsonyi díszek segítségével. Káprázatos hangulatot teremt a szobában.
fali_karacsonyfa_8

9. Sokszínű fali karácsonyfa


Ez a karácsonyfa is a sarokra kerül, de most fordított elrendezésben. Igazi, háromdimenziós hatást kelt. Mindenki elámul az ötlettől és a látványtól.
fali_karacsonyfa_9

10. Háromszög alakú keretből karácsonyfa

Ehhez a karácsonyfához lécekből kell összeállítani a keretet. Ezután a lakás tetszőleges helyére teheted. Most már csak fel kell díszítened kreatív karácsonyi díszekkel.
fali_karacsonyfa_10

11 .Élénk, színes fali karácsonyfa

Ha szereted a színeket kombinálni, akkor ez a megoldás tetszeni fog. A falra rögzített műfenyő fűzérre tegyél színes égősort és néhány élénk színű díszt!
fali_karacsonyfa_11

12. Fotógyűjtemény – különleges és szeretetteljes

Itt egy mesés alternatíva karácsonyfára. Ez az ötlet is a helytakarékosságról szól. Egyszerűen hozz létre egy háromszög alakú alakzatot karácsonyi égősor használatával. Rögzíts a fa tetejére egy csillagot a hangulat fokozásához! Az égősorra akassz a családdal, a barátokkal készített fényképeket. Boldogság önti el mindenki szívét a közös emlékeket látva.
fali_karacsonyfa_12

13. Ünnepi és mesés karácsonyfa

Egyszerű és dekoratív karácsonyfa ötlet fűzérből és csillagból összeállítva. A legkisebb otthont is beragyogja karácsonykor.
fali_karacsonyfa_13

14. LED karácsonyfa

Ez a karácsonyfa LED égősorból lett kialakítva. A szín kiválasztása rajtad múlik. Lehet fehér, mint a képen, de dönthetsz színes megoldás mellett is. Több évben is felhasználhatod a ragyogó karácsonyfát.
fali_karacsonyfa_14_

15. Karácsonyi fűzérből karácsonyfa

A gyerekekkel közösen készítsétek el ezt a fát! Természetesen a gyerekszobában a helye. ☺
fali_karacsonyfa_15

16. Rusztikus karácsonyfa

A natúr faágakat rögzítsd egymás alá! A stílushoz illő égősorral és karácsonyi díszekkel dekorálhatod.
fali_karacsonyfa_16

17. DIY karácsonyfa

A falra rögzített pálcákra karácsonyi díszként tehetsz rénszarvast, csillagot, hópelyhet, angyalkát. Csak a fantáziád szabhat határt.
fali_karacsonyfa_17

18. Falmatrica karácsonyfa

Ragassz a falra tetszőleges alakú falmatricát karácsonyfát kialakítva! Lehet kör, csillag, vagy egyéb más forma is. Lehetőleg nyomnélküli, áthelyezhető matricát válassz!
fali_karacsonyfa_18

19. Csillogó karácsonyfa

Fényárban úszik a szoba ettől a karácsonyfától. Pompás ötlet.
fali_karacsonyfa_19
 

20. Karácsonyfa lécekből

Ezt a karácsonyfát egyszer kell összebarkácsolnod. Minden évben felhasználhatod. Erre is lehet tenni égősort. Akár kültéren is elhelyezhető.
fali_karacsonyfa_20