Posted on

Őszi dekoráció – őszi manó

oszi_dekoracio_mano

Egy újabb, őszi dekorációs ötlet

Kézműves kalandozásra hív ez az elragadó őszi dekoráció. Az alkotáshoz segítséget nyújt az alábbi videó, melyben lépésről lépésre követheted az őszi ajtódísz elkészítését. Az élvezetes oktatóanyag bemutatja a szükséges kézműves alapanyagokat is.

A kellékeket bármelyik kreatív boltban beszerezheted.

Amire szükséged lesz:


– kalap formájú alap (papírból, vagy drótból)
– hungarocell golyó
– térdharisnya
– őszi levelek (selyem, vagy igazi)
– zsákvászon
– ragasztópisztoly
– drót
– színes virágok (selyem, vagy igazi)
– akasztó (madzagból, vagy drótból)

Elkészítés:

A kezdéshez szükséged lesz egy kalap formájú alapra, melyet készen is megvásárolhatsz, vagy drótból meghajlíthatsz, esetleg kartonból is kivághatod.

oszi_dekoracio_alap

Az orrot 6 cm átmérőjű hungarocell golyóból formázhatod meg.
Szükséged lesz még egy térdharisnyára, melyet a gömbre ráhúzva, egyszerűen megoldhatod a színezést. A lényeg, hogy szépen simítsd rá a harisnyát a felületre. A natúr színnel természetes bőrhatást érsz el.
A manó szakállához válassz színes őszi leveleket! Ezek lehetnek selyemből készült, tartós dekorációk, vagy kiránduláson gyűjtött valódi falevelek. A videóban juharleveleket használnak, természetesen más levélfajtával is dolgozhatsz. A lényeg, a sokféle szín – zöld, narancs, vörös – és árnyalat összeállítása. A levelek elrendezésénél ajánlott a piros szín középre helyezése.

oszi_dekoracio_ragasztasa

Kezdd el ragasztani a leveleket az alapra! Azokat a leveleket ragaszd legelőször a koszorúalap közepére, amelyek legkívül látszanak majd. A leveleket lefelé nézve rendezd el és az összeállítást hajlítsd szakáll formájúra!
A tartós rögzítés érdekében ragasztás után dróttal is megerősítheted a rögzítést.
Miután felragasztottad az összes falevelet, jöhet a sapka elkészítése, vászonból. A zsákvászont hajtsd félbe! A hajtott végének visszahajtásával alakíthatod ki a kalap karimáját. Ez eredményt ragasztóval rögzítsd!
Fordítsd a vásznat karimájával lefelé! Helyezd az anyagra a koszorúalap üres részét! Hajtsd sapka formájúra az anyagot! Ragasztóval rögzítsd a kialakított formát!
Ragaszd fel a manó orrát és a sapka tetejére a madzagból hajtott akasztót!
A törpét még elbűvölőbbé teheted néhány virággal, melyeket a karimára ragasztasz.

oszi_dekoracio_ragasztas

Íme kész is az egyedi őszi dekoráció!
Gyerekekkel közösen, egyszerűen elkészíthetitek.
Jó szórakozást az alkotáshoz!

További őszi dekorációs ötletet ITT találsz